CORONA

Kontakt til egen læge under epidemien med coronavirus/ COVID-19
1.  Ring altid til lægen først – du må ikke møde op i hos lægen uden aftale.

2.   Du kan ringe til din læge, hvis du har brug for hjælp.

3.  Du kan opleve, at konsultationerne med lægen i en periode bliver lavet om til samtaler over telefon eller video.

4.  Hvis lægen vurderer, det er nødvendigt med undersøgelse eller kontrol af din sygdom, vil du stadig blive tilbudt en konsultationstid i klinikken eller et sygebesøg.

5.  Du kan opleve, at du bliver bedt om at komme på et andet tidspunkt, end du måske er vant til. Det sker for at mindske risikoen for smitte blandt de patienter, der møder op til konsultation i lægehuset.

Luftvejsinfektioner eller mistanke om COVID-19:
–  Hvis du har symptomer på luftvejsinfektion, kan vi ikke undersøge dig i lægehuset eller besøge dig. Lægen laver en vurdering af din tilstand over telefonen.

–  Ring til din egen læge, hvis du oplever vejrtrækningsbesvær i forbindelse med luftvejsinfektion, eller hvis du over nogle dage får det værre. Hvis lægen vurderer, det er alvorlige symptomer, du ringer med, så bliver du henvist til undersøgelse på sygehuset. Uden for lægens åbningstid skal du kontakte vagtlægen eller akuttelefonen i din region.

–  Hvis du ikke er syg, men har generelle spørgsmål om COVID-19/corona, kan du  ringe til den fælles myndighedshotline på  70 20 02 33 eller gå ind på sst.dk/corona eller coronasmitte.dk og finde svar.