HPV – Drenge til Drenge

BEMÆRK: Der tilbydes gratis HPV-vaccination til drenge, som er til drenge, som et midlertidigt tilbud. Tilbuddet gælder drenge som er fyldt 15 år og endnu ikke er blevet 20 år.

HPV-vaccination til drenge, der er til drenge, er vigtig, fordi deres risiko for at udvikle analkræft som følge af en HPV-infektion er mange gange højere, end den er for drenge, der er til piger. Sundhedsstyrelsen mener derfor, at denne gruppe bør HPV-vaccineres.

HPV er et meget smitsomt virus, som man kan blive smittet med, når man har sex. De fleste drenge og piger vil i løbet af deres liv blive smittet med HPV.

Vaccinationen gives i form af tre doser, og det første stik skal gives senest d. 30. juni 2018. De to sidste vaccinationer kan man få til og med d. 31. december 2018.

Man kan blive vaccineret hos egen læge eller på en af AIDS-Fondets Checkpoint-klinikker i Aarhus, Odense og København eller hos egen læge.

BEMÆRK: Tilbuddet skulle være startet d. 1. februar, men bliver desværre en smule forsinket, da det ikke er lykkedes at få alle aftalerne mellem de involverede parter på plads op til 1. februar. Man kan blive vaccineret på AIDS-Fondets Checkpointsklinikker, der har første åbningsdag d. 7. februar. De har herefter åbent hver første onsdag i måneden kl. 16-18. Hvis man planlægger at blive vaccineret hos egen læge, må man vente lidt med at bestille tid.